Proaktív álláskeresés, de hogyan?

Mit is jelent az, hogy valaki proaktív?

A proaktivitás nem csak a munka világában jelenhet meg, hanem a mindennapi életünkben is. Az „életrevalóságot” jelenti: a szituációkat kézbe venni, előmozdítani, irányítani képes hozzáállás szinonimája. A proaktív emberek motiváltak. A proaktivitás az is jelenti, hogy érzed, hogy a sorsodat te irányítod és aktívan teszel ennek érdekében dolgokat.

Hogyan csináld?

  1. Legyen célod! Gondold át, milyen végzettséged, nyelvtudásod, munkaerőpiacon hasznos képességeid vannak.
  2. Regisztrálj karrieroldalakon! így rögtön bekerülsz a neked tetsző cégek adatbázisába, ha így keresnek embert könnyen megtalálnak.
  3. Rakd rendbe a közösségi média profiljaidat! Facebookon csak vállalható posztokat tegyél ki, a buli képeket inkább csak az ismerőseiddel oszd meg. Legyen Linkedin profilod, kérdezz mások posztjai alatt, építs szakmai kapcsolatokat.

Ha vannak cégek ahová szívesen elmennél dolgozni, de nincs olyan pozíció meghirdetve, amire pályáznál. Megoldás lehet a proaktivitás. Bátran keresd meg az adott HR-es Linkedin profilját, küldd el neki az önéletrajzod és írj hozzá pár gondolatot arról, milyen tapasztalataid vannak, miért lenne jó a cégnek ha alkalmazna.

Válj poraktív álláskeresővé! Olyanná, aki nem azt várja, hogy otthon ülve a szájába repül a sült galamb, hanem aki cselekszik és tesz azért, hogy olyan állása legyen, ami számára a legmegfelelőbb.

A proaktív álláskeresés előnyei:

  • Időt spórolsz!
  • Kikerülöd a versenyt, hiszen nem csak a meghirdetett állásokra pályázol!
  • Kiemelkedhetsz a tömegből!

Ha proaktívan keresünk állást, akkor is belefuthatunk elutasításba, de legyünk kitartóak a proaktivitás meghozza az eredményt!

További segítséget kaphat a Nagykanizsa és Környéke Nonprofit Kft.-nél 8800 Nagykanizsa, Bajza u. 2 szám alatt.

Szakonyi Éva


TOP-5.1.2-15-ZA1-2016-00002 „DÉL-ZALAI FOGLALKOZTATÁSI EGYÜTTMŰKÖDÉS” elnevezésű kiemelt projektet a Nagykanizsa és Térsége Önkormányzati Társulás és a nonprofit gazdasági társasága, a Nagykanizsa és Környéke Foglalkoztatási, Szociális és Közművelődési Nonprofit Kft. konzorciumi formában valósította meg, a szintén konzorciumi tag Zala Megyei Kormányhivatallal együttműködve. A projekt támogatott tevékenysége 2021.03.31-én befejeződött! 

A pályázat megvalósítása során az eredetileg összeállított és a projektfejlesztési időszakban megtervezett, jóváhagyott tevékenységek szakmai lebonyolítása, a betervezett programok, rendezvények a COVID-19 világjárvány miatt bevezetett korlátozások miatt nem valósulhattak meg. 

A projekt szakmai tevékenységét 2020. márciustól kezdve a COVID-19 világjárvány számottevően megváltoztatta, a korábbi időszak gazdasági, munkaerőpiaci, foglalkoztatási helyzetét szinte minden gazdasági ágazatban felváltotta a bizonytalanság, a kényszerhelyzetben új megoldások kezdődtek, a távmunka, a munkaviszony szüneteltetés, a felmondások, a turisztikai-vendéglátóipari vállalkozások válsága. Ezek a változások pedig alapvetően módosították a szakmai munkát. A bevezetett legfontosabb jogszabályok, a veszélyhelyzet kihirdetése, a védelmi intézkedések szigorításai, a korlátozások, a szolgáltatásokkal kapcsolatos ideiglenes védelmi intézkedések, amelyek a személyes megjelenést igénylő szolgáltatás céljára szolgálóhelyiség vagy helyszínek kötelező zárva tartását, az általános, létszámtól független rendezvény tartási korlátozást jelentette.

A veszélyhelyzet ideje alatt is – bár korlátozott lehetőségek mellett, a vészhelyzettel kapcsolatos jogszabályi előírásoknak megfelelően tudta folytatni munkáját a Paktumszervezet, azonban a betervezett nagyrendezvények megtartása a Kormány intézkedései következtében lehetetlenné vált.

A projekt szakmai tartalmából a bevezetett korlátozások miatt nem valósulhatott meg:

  • 2 alkalommal „Vállalkozók egymás közt- B2B” konferencia
  • Záró paktumkonferencia
  • Záró információs nap.

Az elmaradt tevékenységek miatt a fentiekben ismertetettek alapján a Dél-Zalai Foglalkoztatási Együttműködés összes maradványa 6.861.132 Ft, a fel nem használt előleget a kedvezményezetteknek vissza kellett fizetni.  A fel nem használt pályázati állami visszatérítés után a felhasználható egyes költségelemeket is csökkenteni kellett.

A PROJEKT EREDETI TELJES KÖLTSÉGE: 301 328 923 Ft

A PROJEKT CSÖKKENTETT TELJES KÖLTSÉGE: 294 061 630 F

A program keretében kialakított átfogó, jól működő foglalkoztatás növelését célzó együttműködés hosszútávú megoldást jelenthet a térség foglakoztatási problémáinak megoldására.


Koronavírus elleni oltás: Aki kéri, annak segítenek a regisztrációban

https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/koronavirus-elleni-oltas-aki-keri-annak-segitenek-a-regisztracioban-5070646/

Horváth-Balogh Attila

A Nagykanizsa és Környéke Foglalkoztatási, Szociális és Közművelődési Nonprofit Kft. mindenkinek, aki kéri, segítséget nyújt a koronavírus elleni védőoltás felvételéhez elengedhetetlen online regisztrációban. A Nagykanizsa és Környéke Foglalkoztatási, Szociális és Közművelődési Nonprofit Kft. alapvetően a térségben élő hátrányos helyzetű álláskeresőknek nyújt segítséget az elhelyezkedéshez, ami jelen helyzetben elsősorban online álláskeresést, elektronikus ügyintézést jelent. Többen szociális információkért is keresik a szervezetet – most azonban az oltási regisztráció került a fókuszba.

Mint azt Polai György, a szervezet ügyvezetője elmondta: az egyik mentoráltjuk felvetése nyomán döntöttek úgy, hogy ily módon beszállnak a koronavírussal szembeni védekezésbe.

– Ő attól tartott, hogy majd esetleg hátrányt szenved a munkaerő-piacon, szűkíti az elhelyezkedési lehetőségeit az, hogy nem kérte és kapta meg a koronavírus elleni védőoltást – bocsátotta előre Polai György, aki egyben a Nagykanizsa és Térsége Önkormányzati Társulás munkaszervezetének (mellyel szoros kapcsolatban áll a foglalkoztatási együttműködés) vezetője is. – Mivel nem rendelkezik otthoni internet-hozzáféréssel, itt, a Bajza utca 2 alatti irodánkban segítettünk neki a regisztrációban a vakcinainfo.gov.hu honlapon. A térségben egyre nő az oltások iránti igény, ezért úgy láttuk, hogy érdemes felvállalni ezt a segítségnyújtást, mert sokan vannak, akiknek az online regisztráció ilyen-olyan okok miatt nehézségbe ütközik. Közzétettük a „szolgáltatásunkat” (képletesen szólva, hiszen teljesen ingyenes) a lehetséges nyilvános fórumokon, így a Zalai Hírlapban is, aminek a hatására elkezdtek jönni az emberek.

Polai György jelezte: eddigi tapasztalataik alapján a hozzájuk fordulók közül többen szintén a későbbi munkahely megtalálása érdekében kérik a segítséget, vannak, akik postán nem kaptak értesítést az oltási lehetőségről, sokaknak nincs internetkapcsolata, egyedül él, vagy időskorú – esetleg mindez együtt. S akkor még nem beszéltünk azokról, akik azt sem tudják, kihez kell fordulniuk.

– Ami pedig a korosztályokat illeti, a fiataloktól a nyolcvan évesekig bezárólag jönnek ügyfelek, többségében nagykanizsaiak, de a járás többi településéről is érkeztek már, sőt, volt, aki Nagyatádról keresett fel minket – magyarázta az ügyvezető. – Február eleje óta közel 70 regisztrációt készítettek el a mentoraink, akik mindenkinek szívesen segítenek. A legfontosabb, hogy mindenki hozza magával a betegkártyáját, mert csak avval tudjuk elvégezni a regisztrációt.
2021.03.31.

Sajtóközlemény            

A „dél-zalai foglalkoztatási együttműködés” című TOP-5.1.2.-15-ZA1-2016-00002 kódszámú projekt befejezéséről.

A Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében a TOP-5.1.2-15 Helyi foglalkoztatási együttműködések felhívásra támogatási kérelmet nyújtott be a NAGYKANIZSA ÉS TÉRSÉGE ÖNKORMÁNYZATI TÁRSULÁS 2016. 08. 31. napon, amelyet a Támogatást nyújtó szervezet TOP-5.1.2.-15-ZA1-2016-00002 azonosító számon, Dél Zalai Foglakoztatási Együttműködés címen regisztrált. A Támogató szervezet 2016.12.19. napon kelt támogatói döntése szerint 301.328.923.-Ft, 100 % intenzitású vissza nem térítendő támogatásban részesítette a projektet, a megvalósítására a támogatási szerződés 2016.12.23-án aláírásra került. A projekt megvalósítása most befejeződött.

A projektet konzorciumban valósította meg a Nagykanizsa és Térsége Önkormányzati Társulás a Zala Megyei Kormányhivatallal és a Nagykanizsa és Környéke Foglalkoztatási, Szociális és Közművelődési Nonprofit Kft.-vel.

A projekt célja volt, hogy a Nagykanizsai és Letenyei járásban a foglalkoztatási együttműködés létrejöjjön. A helyi szintű foglalkoztatási stratégia alapján képzési és foglalkoztatási programok valósultak meg az álláskereső hátrányos helyzetű és inaktív személyek munkaerő-piaci integrációja érdekében. A program keretében átfogó, jól működő foglalkoztatás növelését célzó együttműködés jött létre, amely hosszútávú megoldást jelenthet a térség foglakoztatási problémáinak megoldására. A programba bevont álláskereső ügyfelek egyénre szabott, komplex foglalkoztatási programban részesültek, mentori támogatást kaptak. Emellett képzéseket, képzési támogatásokat, a munkába helyezéshez bérjellegű és kiegészítő támogatásokat biztosított a projekt.

A projekt vállalásai sikeresen teljesültek, a munkaerőpiaci program keretében 230 fő került bevonásra.

A bevonások az alábbiak szerint alakultak:

A projekt zárásának időpontja: 2021.03.31.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

A projektről bővebb további információ kérhető:

Nagykanizsa és Térsége Önkormányzati Társulás,

Tel.: +36/93-326-323, email: kanizsaterseg1@gmail.com ; www.delzalaipaktum.hu


Álláskeresőknek és foglalkoztatóknak is ajánljuk figyelmébe a https://www.munka.hu/ oldalt, ahol tájékozódhatnak a vírushelyzet miatti további támogatásokról.
Ha nem csupán munkahelyet választanál, hanem hivatást, akkor a Magyar Honvédség Téged is vár!

Jelentkezni a zalaegerszegi toborzóiroda munkatársainál lehet, részletek a képeken!

Szerződéses szolgálat:

Egészségügyi, fizikai, pszichikai alkalmassági vizsgálat Illetmények: Nyolc általános iskolai végzettséggel: nettó 170.769Ft/hó- tól Érettségi bizonyítvánnyal: 203.279Ft/hó- tól Számos egyéb, béren kívüli juttatás!

Főállású szolgálati forma!

Önkéntes Területvédelmi Tartalékos:

Fizikai felmérés a jelentkezéskor NINCS! A felkészítés alapvetően a járásban, esetleg a megyén belül összesen 20 nap, rugalmas időbeosztással havonta 2 vagy 4 nap.

A tartalékosok alkalmazása a megyén belüli valósul meg rugalmasan, évente minimum 15 napban. Illetmény a behívás napjára, egyszeri szerződéskötési díj, éves rendelkezésre állási díj.
Főállás mellett vállalható szolgálati forma!