Koronavírus elleni oltás: Aki kéri, annak segítenek a regisztrációban

Horváth-Balogh Attila

A Nagykanizsa és Környéke Foglalkoztatási, Szociális és Közművelődési Nonprofit Kft. mindenkinek, aki kéri, segítséget nyújt a koronavírus elleni védőoltás felvételéhez elengedhetetlen online regisztrációban. A Nagykanizsa és Környéke Foglalkoztatási, Szociális és Közművelődési Nonprofit Kft. alapvetően a térségben élő hátrányos helyzetű álláskeresőknek nyújt segítséget az elhelyezkedéshez, ami jelen helyzetben elsősorban online álláskeresést, elektronikus ügyintézést jelent. Többen szociális információkért is keresik a szervezetet – most azonban az oltási regisztráció került a fókuszba.

Mint azt Polai György, a szervezet ügyvezetője elmondta: az egyik mentoráltjuk felvetése nyomán döntöttek úgy, hogy ily módon beszállnak a koronavírussal szembeni védekezésbe.

– Ő attól tartott, hogy majd esetleg hátrányt szenved a munkaerő-piacon, szűkíti az elhelyezkedési lehetőségeit az, hogy nem kérte és kapta meg a koronavírus elleni védőoltást – bocsátotta előre Polai György, aki egyben a Nagykanizsa és Térsége Önkormányzati Társulás munkaszervezetének (mellyel szoros kapcsolatban áll a foglalkoztatási együttműködés) vezetője is. – Mivel nem rendelkezik otthoni internet-hozzáféréssel, itt, a Bajza utca 2 alatti irodánkban segítettünk neki a regisztrációban a vakcinainfo.gov.hu honlapon. A térségben egyre nő az oltások iránti igény, ezért úgy láttuk, hogy érdemes felvállalni ezt a segítségnyújtást, mert sokan vannak, akiknek az online regisztráció ilyen-olyan okok miatt nehézségbe ütközik. Közzétettük a „szolgáltatásunkat” (képletesen szólva, hiszen teljesen ingyenes) a lehetséges nyilvános fórumokon, így a Zalai Hírlapban is, aminek a hatására elkezdtek jönni az emberek.

Polai György jelezte: eddigi tapasztalataik alapján a hozzájuk fordulók közül többen szintén a későbbi munkahely megtalálása érdekében kérik a segítséget, vannak, akik postán nem kaptak értesítést az oltási lehetőségről, sokaknak nincs internetkapcsolata, egyedül él, vagy időskorú – esetleg mindez együtt. S akkor még nem beszéltünk azokról, akik azt sem tudják, kihez kell fordulniuk.

– Ami pedig a korosztályokat illeti, a fiataloktól a nyolcvan évesekig bezárólag jönnek ügyfelek, többségében nagykanizsaiak, de a járás többi településéről is érkeztek már, sőt, volt, aki Nagyatádról keresett fel minket – magyarázta az ügyvezető. – Február eleje óta közel 70 regisztrációt készítettek el a mentoraink, akik mindenkinek szívesen segítenek. A legfontosabb, hogy mindenki hozza magával a betegkártyáját, mert csak avval tudjuk elvégezni a regisztrációt.2021.03.31.

Sajtóközlemény            

A „dél-zalai foglalkoztatási együttműködés” című TOP-5.1.2.-15-ZA1-2016-00002 kódszámú projekt befejezéséről.

A Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében a TOP-5.1.2-15 Helyi foglalkoztatási együttműködések felhívásra támogatási kérelmet nyújtott be a NAGYKANIZSA ÉS TÉRSÉGE ÖNKORMÁNYZATI TÁRSULÁS 2016. 08. 31. napon, amelyet a Támogatást nyújtó szervezet TOP-5.1.2.-15-ZA1-2016-00002 azonosító számon, Dél Zalai Foglakoztatási Együttműködés címen regisztrált. A Támogató szervezet 2016.12.19. napon kelt támogatói döntése szerint 301.328.923.-Ft, 100 % intenzitású vissza nem térítendő támogatásban részesítette a projektet, a megvalósítására a támogatási szerződés 2016.12.23-án aláírásra került. A projekt megvalósítása most befejeződött.

A projektet konzorciumban valósította meg a Nagykanizsa és Térsége Önkormányzati Társulás a Zala Megyei Kormányhivatallal és a Nagykanizsa és Környéke Foglalkoztatási, Szociális és Közművelődési Nonprofit Kft.-vel.

A projekt célja volt, hogy a Nagykanizsai és Letenyei járásban a foglalkoztatási együttműködés létrejöjjön. A helyi szintű foglalkoztatási stratégia alapján képzési és foglalkoztatási programok valósultak meg az álláskereső hátrányos helyzetű és inaktív személyek munkaerő-piaci integrációja érdekében. A program keretében átfogó, jól működő foglalkoztatás növelését célzó együttműködés jött létre, amely hosszútávú megoldást jelenthet a térség foglakoztatási problémáinak megoldására. A programba bevont álláskereső ügyfelek egyénre szabott, komplex foglalkoztatási programban részesültek, mentori támogatást kaptak. Emellett képzéseket, képzési támogatásokat, a munkába helyezéshez bérjellegű és kiegészítő támogatásokat biztosított a projekt.

A projekt vállalásai sikeresen teljesültek, a munkaerőpiaci program keretében 230 fő került bevonásra.

A bevonások az alábbiak szerint alakultak:

A projekt zárásának időpontja: 2021.03.31.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

A projektről bővebb további információ kérhető:

Nagykanizsa és Térsége Önkormányzati Társulás,

Tel.: +36/93-326-323, email: kanizsaterseg1@gmail.com ; www.delzalaipaktum.hu


Álláskeresőknek és foglalkoztatóknak is ajánljuk figyelmébe a https://www.munka.hu/ oldalt, ahol tájékozódhatnak a vírushelyzet miatti további támogatásokról.
Ha nem csupán munkahelyet választanál, hanem hivatást, akkor a Magyar Honvédség Téged is vár!

Jelentkezni a zalaegerszegi toborzóiroda munkatársainál lehet, részletek a képeken!

Szerződéses szolgálat:

Egészségügyi, fizikai, pszichikai alkalmassági vizsgálat Illetmények: Nyolc általános iskolai végzettséggel: nettó 170.769Ft/hó- tól Érettségi bizonyítvánnyal: 203.279Ft/hó- tól Számos egyéb, béren kívüli juttatás!

Főállású szolgálati forma!

Önkéntes Területvédelmi Tartalékos:

Fizikai felmérés a jelentkezéskor NINCS! A felkészítés alapvetően a járásban, esetleg a megyén belül összesen 20 nap, rugalmas időbeosztással havonta 2 vagy 4 nap.

A tartalékosok alkalmazása a megyén belüli valósul meg rugalmasan, évente minimum 15 napban. Illetmény a behívás napjára, egyszeri szerződéskötési díj, éves rendelkezésre állási díj.
Főállás mellett vállalható szolgálati forma!